Kutsu meid esinema

Kammerkoor Helü naasis Prevezast kahe kulddiplomiga

8. aug. 2018

Kammerkoor Helü osales edukalt 5.-8. juulini Kreekas Prevezas toimunud rahvusvahelisel koorikonkursil. Nii vaimulikus kui ka vabas kategoorias pälvis koor kuldmedaliväärilised punktid.

Helü kavas oli nii eesti kui ka välismaa heliloojate teosed, esitati Arvo Pärdi, Cyrillus Kreegi, Ester Mägi, Veljo Tormise, Eric Whitacre’i, Jake Runestadi, Richards Dubra ja William Byrdi loomingut.

Koori juhatas Küllike Joosing.

Rahvusvahelisse žüriisse kuulusid mainekad oma ala professionaalid: Ambrož Čopi (Sloveenia), professor Theodora Pavlovitch (Bulgaaria), professor Klaus-Jürgen Etzold (Saksamaa), Katerina Vassilikou (Kreeka), professor Jong-Won Park (USA) ja John Fitzpatrick (Iirimaa).

Preveza rahvusvaheline koorikonkurss on pika ajalooga, see toimus juba 36. korda. Konkursi kuues kategoorias osales üle 30 koori kolmest maailmajaost ning lisaks võistulaulmisele andsid koorid ka mitmeid kontserte linnaruumis, kontserdisaalides ja kirikutes. Konkurssi korraldab Preveza Kooriühing „Armonia“ ja Preveza linn.

Kammerkoor Helü tänab kõiki oma toetajaid, Eesti Kultuurkapitali, Tartu linna ja Põlva valda!