Kutsu meid esinema

E STuudio kammerkoorist sai Helü

19. aug. 2016

E STuudio kammerkoor osales 5.-10. juulini Walesis Llangollenis maineka Eisteddfodi kultuurifestivali raames toimunud koorikonkursil ja saavutas seal segakooride kategoorias 93,3 punktiga 2. koha. Napilt jäädi alla vaid Bob Cole konservatooriumi kammerkoorile USA-st, kes pälvis ka konkursi üldvõidu – Maailmakoori tiitli (Choir of the World 2016).

Walesi reisi ajal toimus ka E STuudio kammerkoorile uue nime valimine. Ühe naljavariandina pakkus kohalik bussijuht välja nimetuse Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch, mis on Walesi kõige pikem kohanimi. Õnneks osutus suure häälteenamusega valituks hoopis Helü, mis tähendab võru keeles  “häält”, “heli” või “häälikut”. Olenemata nimevahetusest ei ole koori koosseis ega dirigent muutunud.

Loe lähemalt: http://kultuur.err.ee/312999/e-stuudio-kammerkoor-saavutas-edu-rahvusvahelisel-koorikonkursil-llangollenis