Kutsu meid esinema

Helü kutsuti esinema Moskvasse

1. dets. 2018

Kammerkoor Helü osaleb 6.-9. detsembrini Moskvas toimuval VIII rahvusvahelisel koorifestivalil “Золотой журавль”. Festivali peakorraldaja on Moskva tehnikaülikooli kammerkoori dirigent Ivan Samoilov. Kammerkoor Helü jäi korraldajale silma 2017. aastal toimunud rahvusvahelisel koorikonkursil Tallinnas.

Festival “Золотой журавль” raames toimuvad kontserdid Moskva Tehnikaülikooli aulas ja Moskva Heliloojate Maja kontserdisaalis. Festivalil osalevad koorid üle Venemaa ja igal aastal mõni koor väljastpoolt Venemaad. Eelmise aasta väliskülalised olid Vilniuse ülikooli kammerkoor ja ülikooli kammerorkester.

Kammerkoor Helü osaleb festivalil Moskva tehnikaülikooli kammerkoori kutsel. Kooridevaheline lähem läbikäimine tekkis rahvusvahelisel koorikonkursil “Tallinn 2017”, mis leidis aset Estonia kontserdisaalis. Festivali “Золотой журавль” eesmärk on luua suhteid Venemaa erinevatest regioonidest ja välismaalt pärit noortekooride vahel, pakkuda kvaliteetset kontserdielamust ja eri kultuuride kogemust Moskva kultuuripublikule ning edendada vastastikust arusaamist.

Kammerkoor Helü peadirigent Küllike Joosing: „Helü eesmärk on tutvustada eesti koorimuusikakultuuri ning heliloomingut Venemaal. Helü kontserdikava festivalil koosneb seekord eranditult eesti heliloojate loomingust. Koorifestivalid annavad hea võimaluse tuua inimlikku mõõdet ja vahetut kontakti kultuuride vahele, jättes kõrvale erinevad poliitilised vaatenurgad ning keskendudes inimväärtuste olulisimatele tahkudele, mis on kultuurideülesed.”

Helü esitab Moskvas kahel kontserdil Arvo Pärdi, Cyrillus Kreegi, Pärt Uusbergi, Veljo Tormise, Märt Rattasepa ning Gustav Ernesaksa teoseid.